Foto: Shutterstock

Ukrainas pilsētā Harkovā pagaidām nenoskaidroti cilvēki Konstitūcijas laukumā naktī uz pirmdienu, 14.jūliju, ar krāsu aplējuši pieminekli Neatkarīgajai Ukrainai, vēsta ziņu aģentūra "Unian".

Harkovas vadība caur preses dienestu paziņojusi, ka vandalisma akts noticis naktī uz pirmdienu, 14.jūliju.
Pilsētas apsaimniekošanas dienesta darbinieki notikušo atklājuši agrā pirmdienas rītā. Šobrīd atbildīgie dienesti no pieminekļa ar speciāliem līdzekļiem krāsu tīra nost. Savukārt vietējā policija skaidro vandāļu personības.

Kopumā nakts Ukrainā aizvadīta salīdzinoši mierīgi.

Doņeckā, kur naktī dārdējis pērkons un lijis, nakts bijusi mierīga. Domes pārstāvji gan norāda, ka daži iedzīvotāji pērkona dārdus noturējuši par sprādzieniem un šāvieniem. Negaisa dēļ automātiski atslēgušās arī divas apakšstacijas, kuras ar elektrību apgādā Proletāriešu rajonu, daļu tā dzīvojamo ēku un ielu apgaismojumu. Taču pirmdienas rītā elektrības piegāde atjaunota.

Savukārt Ukrainas valdības spēki pietuvojušies Luhanskai un gatavojas triecienā uzbrukt pilsētai. Neoficiāli avoti vēsta, ka kaujinieki masveida mūkot uz Krievijas pusi.

Jau vēstīts, ka Ukrainas karavīri svētdien ar kaujām piekļuvuši Luhanskas lidostai un atbrīvojuši to no prokrieviskajiem kaujiniekiem. Sestdien sīvas sadursmes notika Luhanskas apgabalā netālu no Ukrainas robežas ar Krieviju. Sadursmes notiek pie Zeļenopoles, kur Ukrainas spēkus no Krievijas robežas puses piektdien un sestdien apšaudīja ar artilērijas iekārtām "Grad".

Piektdien "Grad" apšaudē Luhanskas apgabalā gājuši bojā 19, bet ievainoti 93 karavīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!