ASV pirmā lēdija un jaunievēlētā senatore Hilarija Klintone ceturtdien ieradās Vjetnamā dažas stundas pirms dzīvesbiedra Bila Klintona, kurš kļūs par pirmo ASV prezidentu, kas kopš Vjetnamas kara apmeklējis šo valsti.
Hilariju Klintoni Hanojas starptautiskajā lidostā sagaidīja Vjetnamas ārlietu ministra vietnieks Ngujens Diņbins, Vjetnamas vēstnieks ASV Le Vanbangs un citas Ārlietu ministrijas amatpersonas.

Tomēr Hanojas centrā par viņas vizīti liecināja tikai ASV karogi pie viesnīcas "Daewoo", kas ir Dienvidkorejas un Vjetnamas kopuzņēmums un kurā uzturēsies ASV delegācija.

ASV karogi, kas plīvoja blakus Vjetnamas karogam, radīja privātas, nevis oficiālas iniciatīvas iespaidu. Arī drošības pasākumi bija minimāli, un AFP korespondents ceļā uz lidostu manīja tikai dažus policistus uniformās, bet lidostā žurnālisti varēja brīvi staigāt pa skrejceļu.

Vjetnamas amatpersonas darīja visu iespējamo, lai mazinātu iespaidu par Klintona vizītes vēsturisko nozīmi.

Vjetnamas galvenie oficiālie laikraksti ceturtdien nepieminēja gaidāmo Klintona vizīti un to pirmajās lappusēs, kur parasti tiek publicētas oficiālās vizītēs ierodošos valstu vadītāju fotogrāfijas, nekas tāds nebija redzams.

Hilarija Klintone ieradās Vjetnamā no Jeruzālemes, kur viņa piedalījās noslepkavotā Izraēlas premjera Ichāka Rabīna atraitnes Leas Rabīnas bērēs.

Klintons ar meitu Čelsiju ieradīsies Hanojā no Brunejas, kur viņi piedalās Āzijas un Klusā okeāna ekonomiskās sadarbības forumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!