Foto: AFP/Scanpix

Kādreizējais kompānijas “Jukos” vadītājs Mihails Hodorkovskis, kurš pēc atbrīvošanas no cietuma nogādāts Berlīnē, gaida tikšanos ar savu slimo māti Mariju un tēvu Borisu, kuriem sestdien jāierodas Vācijas galvaspilsētā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Paredzēts, ka svētdien Hodorkovskis rīkos preses konferenci.

Atsaucoties uz vācu politologa Aleksandra Rara teikto, kurš pavadījis Hodorkovski, BBC vēsta, ka viņš izskatoties laimīgs un ar nepacietību gaidot tikšanos ar tuviniekiem. Hodorkovskis jau esot saticies ar savu dēlu Pāvelu, kurš Berlīnē ieradies no Amerikas Savienotajām valstīm.

Jau no sestdienas rīta pie pieczvaigžņu viesnīcas "Adlona", kur apmeties Hodorkovskis, pulcējas pasaules plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.

Jau vēstīts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien Hodorkovski apžēloja un viņš ir atbrīvots no cietuma.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir parakstījis rīkojumu, ar kuru apžēlots apcietinātais naftas magnāts un Kremļa kritiķis Mihails Hodorkovskis, kurš cietumu nu jau ir pametis, vēsta Krievijas mediji.

Kremļa oficiālajā internetā vietnē ievietotais rīkojums stājas spēkā ar parakstīšanas brīdi - 20. decembri.

"Pamatojoties uz humāniem principiem, nosaku: 1. Apžēlot 1963. gadā Maskavā dzimušo apsūdzēto Hodorkovski Mihailu Borisa dēlu, atbrīvojot viņu no turpmākas soda izciešanas ieslodzījumā. 2. Šis rīkojums stājas spēkā tā parakstīšanas dienā," teikts dokumentā.

Apžēlotais ir pametis cietumu un atrodas brīvībā, atsaucoties uz Hodorkovska advokātu Vadimu Kļuvgantu, ziņo "RIA Novosti". Jurists par to esot saņēmis oficiālu apstirpinājumu no kolonijas vadības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!