Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Krievijas naftas magnāts Mihails Hodorkovskis, kuru Maskava decembrī atbrīvoja no cietuma, no Šveices devies privātā vizītē uz Izraēlu, piektdien pavēstīja viņa preses pārstāvis Dāvids Kriklers.

Hodorkovskis, kurš uzturējās Šveicē kopā ar savu ģimeni, "devies īsā privātā vizītē" uz Izraēlu, sacīja Kriklers, apstiprinot iepriekš medijos parādījušās ziņas.

Savulaik Krievijas bagātākā cilvēka preses pārstāvis nevēlējās izteikties par brauciena raksturu, tostarp medijos parādījušās ziņas, ka Hodorkovskis Izraēlā apmeklēs savu bijušo darījumu partneri.

Kriklers arī nevarēja pateikt, vai Hodorkovskis grasās atgriezties Šveicē.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina apžēlotais Hodorkovskis 20.decembrī tika izlaists no cietuma un uzreiz pēc atbrīvošanas devās uz Vāciju. Viņam piešķirta trīs mēnešu Šveices vīza.

Vietējie mediji vēsta, ka Hodorkovska sieva un dēli Šveicē dzīvo Šernē ciematā, no kura paveras skats uz Ženēvas ezeru.

Bijušā naftas magnāta preses pārstāvji svētdien apliecināja, ka viņš "nav pieņēmis lēmumu par apmešanos uz pastāvīgu dzīvi Šveicē vai kur citur ".

Hodorkovska atbalstītāji uzskata, ka Putins panācis viņa ievietošanu cietumā, atriebjoties par to, ka Hodorkovskis finansējis opozīciju un atklāti kritizējis Putinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!