Irākas prezidents Sadams Huseins ir draudējis bombardēt Izraēlu katru dienu sešu mēnešu garumā, lai panāktu Palestīnas atbrīvošanu, trešdien ziņoja laikraksti. "Vai Izraēla varēs pretoties sešu mēnešu nepārtrauktām apšaudēm?" Huseins jautāja.
"Es zvēru, ka Izraēla nepretosies.." otrdien tikšanās laikā ar Palestīnas Atbrīvošanas organizācijas (PLO) vadītāju Faruku Kadumi teicis Sadams.

Irāka viena pati varētu veikt uzbrukumu, "ja arābu valstis tikai iedrošinās Irāku, sakot - mēs atbalstām jūs," sacīja prezidents, informē prese.

"Jordānijas un Sīrijas armiju uzdevums ir vienīgi sniegt atbalstu" Bagdādei, uzskata Sadams Huseins.

Viņš piebilda, ka nenovērtē par zemu šo valstu armiju spējas, bet tikai cenšas "padarīt tām vienkāršāku" Palestīnas atbrīvošanu.

"Izraēla nespēs izturēt sešu mēnešu nepārtrauktas apšaudes," teica Sadams. "Svarīgi ir, lai arābu ieroči šautu nemitīgi.. gan no sauszemes, gan jūras."

Lai gan Irāka ir solījusi uzbūvēt "superieroci", nav zināms, ka tās rīcībā būtu ieroči, kas spētu sasniegt Izraēlu. ANO sankcijas ierobežo Irākas raķešu darbības rādiusu līdz 150 kilometriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!