Foto: Reuters/Scanpix

Nav nekādu šaubu, ka Ukrainas austrumos darbojas Krievijas spēku elitārās vienības, atsaucoties uz premjera vietnieku drošības jautājumos Vitāliju Jaremu, vēsta aģentūra UNIAN.

Ukrainas austrumu pilsētās Slovjanskā un Kramatorskā darbojas Krievijas gaisa desantnieku 45. gvardes pulka "Kupjanka-1" vienība, kas bāzējas pie Maskavas, norāda amatpersona.

"Tāpēc visi Putina un Lavrova vārdi, ka te nav Krievijas karavīru, ir meli," uzsvēra Jarema Poltavā, kur otrdien notika pretterorisma operācijas laikā nogalinātā Ukrainas specvienības kaujinieka bēres.

Amatpersona arī paziņoja, ka Ģenerālprokuratūra ir ierosinājusi krimināllietu par terorismu un slepkavību un ka specvienības "Alfa" virsnieka slepkavas tiks izsludinātas starptautiskā meklēšanā.

"Bet es ceru, ka šīs personas tiks iznīcinātas, nevis aizturētas," piebilda Jarema.

Kritušais Ukrainas kaujinieks Genadijs Biļičenks par varonību tiks apbalvots, ziņo UNIAN.

Jau vēstīts, ka nedēļas nogalē bruņotas prokrieviski noskaņotas separātistu grupas Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts administrācijas un drošības dienestu ēkas. Ukraina valdība ir pasludinājusi pretterorisma operāciju pret bruņotajām grupām.

Pirmdien arvien biežāk parādās ziņas par tiešu Krievijas militārpersonu līdzdalību šajos notikumos. Vietām atklāti parādās arī tā dēvētie "zaļie cilvēciņi" - ļoti labi bruņoti un vienādās militārās uniformās tērpti cilvēki, kas aktīvi darbojās Krimā pirms tās aneksijas, ko Maskava īstenoja pagājušajā mēnesī.

Faktiski neviens nešaubās, ka tās ir Krievijas armijas vienības, kuras, pārkāpjot jebkādus starptautiskās kara vešanas normas, darbojas bez izšķirības zīmēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!