Foto: AFP/Scanpix

Krievijas opozīcijas aktīvists Aleksejs Navaļnijs pārkāpis valstī valdošo tabu un publicējis pseidonīmu, zem kura, lai novērstu lieku uzmanību, slēpjoties viena no Kremļa saimnieka Vladimira Putina meitām, vēsta aģentūra "Reuters".

Putins informāciju par savu privāto dzīvi ir padarījis teju par valsts noslēpumu, slēpjot no publicitātes savas meitas – 28 gadus veco Jekaterīnu un 29 gadus veco Mariju –, kā arī iespējami klusu padarīja savu šķiršanos no sievas Ludmilas.

Bet opozīcijas blogeris Navaļnijs ceturtdien savā "Facebook" lapā publicējis informāciju, ka viena no līdera meitām ir kāda Katerīna Vladimirovna Tihonova.

Pirms tam trešdien neatkarīgais multimediju holdings RBC Tihonovu pieminēja kā vienu no personām, kas vada 1,7 miljardu dolāru (1,5 miljardi eiro) vērtu projektu jaunu Maskavas Valsts universitātes (MVU) ēku celtniecībai. Publikācijā nekāda saistība ar Putinu netika norādīta. 

"RBC (viņi ir forši!) vakar atrada Putina meitu Maskavas Valsts universitātes Zinātniskajā padomē," rakstīja Navaļnijs.

To, ka Tihonova ir Putina meita, aģentūrai "Reuters" apstiprinājis arī kāds Maskavas Valsts universitātei tuvs avots, kurš vēlējās palikt anonīms. "Jā, tā ir viņa," apstiprināja informators.

Ar pašu Tihonovu aģentūrai sazināties nav izdevies. Tikmēr Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs "Reuters" atbildējis, ka nezina, kas ir šī sieviete. "Es nezinu, kas viņa ir," paziņoja Peskovs.

Uz jautājumu, vai prezidenta meita strādā Maskavas Valsts universitātē, Peskovs atbildējis: "Es nezinu. Tas nav mans darbs. Es strādāju ar prezidentu, nevis viņa bērniem."

Krievijas žurnālists Oļegs Kašins "Facebook" ierakstījis, ka Putina meitas pseidonīms acīmredzot izvēlēts par godu viņas vecmāmiņai Jekaterīnai Tihonovai Škerbņevai.

Miljardu projekts

RBC holdings, kuram ir TV kanāls, laikraksts un interneta vietne, trešdien ziņoja par vērienīgu universitātes paplašināšanas plānu. Publikācijā "Kas stāv aiz MVU paplašināšanas" Tihonova minēta kā atbildīgā par organizāciju "Innopraktika", kas palīdz sagatavot 1,7 miljardu dolāru vērto projektu.

Lai gan medijs nenorāda uz tiešu saikni ar Putinu, rakstā minēts, ka projektā ir iesaistīti vairāki ietekmīgi uzņēmēji, kas ir Putina sabiedrotie. Tihonova RBC interviju atteikusi. Savukārt "Innopraktika" atteikusies sniegt komentārus aģentūrai "Reutetrs".

Putins par savu privāto dzīvi ir tik noslēpumains, ka vairumam krievu nav ne jausmas, kā viņa meitas izskatās. Tāpat sabiedrībai nav zināms, kur pēc šķiršanās pagājušajā gadā dzīvo viņa bijusī sieva Ludmila, norāda aģentūra.

Zināms, ka Putina meita Jekaterīna dzimusi 1986. gadā. 2013. gadā videokrātuvē "YouTube" publicēti video no akrobātiskā rokenrola dejas sacensībām Maskavā, kur uzstājās meitene vārdā Jekaterīna Tihonova.

Novembrī Putins atklāja, ka abas viņa meitas dzīvo Krievijā un tēvu satiekot reizi vai divas mēnesī.

Pagājušajā gadā mediji ziņoja, ka Putina meita Marija dzīvo Nīderlandē, bet pametusi valsti pēc tam, kad virs Ukrainas no Maskavas atbalstīto kaujinieku teritorijas notriekta Malaizijas pasažieru lidmašīna ar 298 cilvēkiem, no kuriem daudzi bija nīderlandieši.

Pirms pieciem gadiem Putina pārstāvis noliedza baumas, ka prezidenta meita Jekaterīna gatavojoties precēt dienvidkorejiešu ģenerāli.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!