Foto: Reuters/Scanpix

Igaunijas aizsardzības ministrs Hanness Hanso atkārtoti nav atļāvis valstī ierasties Krievijas Aizsardzības ministrijas pakļautībā esošajam Aleksandra Aleksandrova vārdā nosauktajam Krievijas Armijas akadēmiskajam dziesmu un deju ansamblim.

Atteikumā Igaunijas aizsardzības ministrs norādījis, ka pašlaik militārā sadarbība starp Igauniju un Krieviju ir pārtraukta, tāpēc atļaut ansamblim ierasties Igaunijā nav iespējams.

Lūgumu atļaut ansambļa ierašanos 29. februāri saņēma Igaunijas Iekšlietu ministrija, kas to nodeva Aizsardzības ministrijai. Lūgumā koncerta rīkotājs Igaunijas uzņēmums "Estrada" bija norādījis, ka koncerts tiek plānots 21. maijā Tallinas ledus hallē "Tondiraba" un uz to būtu nepieciešams atļaut ierasties 120 līdz 130 cilvēkiem no ansambļa personālsastāva.

Atbilstoši Igaunijas Valsts aizsardzības likumam ārvalstu militārpersonas, ja tās pilda oficiālus uzdevumus, Igaunijā drīkst ierasties tikai ar Igaunijas aizsardzības ministra atļauju.

Igaunija pārtrauca militāro sadarbību ar Krieviju 2014. gada martā pēc tam, kad Krievija anektēja Ukrainas Krimas pussalu.

Aleksandrova vārdā nosauktais ansamblis bija iecerējis koncertēt Baltijas valstīs arī decembrī, taču nevienā no trim valstīm tam netika atļauts uzstāties.

2014. gadā šis ansamblis izpelnījās ievērību ar dziesmu "Laipnie cilvēki" ("Вежливые люди"), kurā tika slavinātas Krievijas militārpersonas formās bez pazīšanās zīmēm, kas pārņēma kontroli Ukrainas Krimas pussalā pirms Krievijas veiktās Krimas aneksijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!