Foto: Reuters/Scanpix

Igaunija sagaida, ka Serbija, ar kuru notiek sarunas par uzņemšanu Eiropas Savienībā (ES), ievēros bloka vērtības un pievienosies sankcijām pret Krieviju, otrdien aģentūrai BNS teica Igaunijas Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Stens Jūrs.

"Igaunija atbalsta ES paplašināšanu atbilstoši līgumos noteiktajam ietvaram un kandidātvalstu progresam saskaņā ar stingriem un godīgiem nosacījumiem. Kas attiecas uz kandidātvalstīm, mums ir ļoti nozīmīgs konsekvents progress likuma varas, pamatbrīvību, demokrātisko institūciju, valsts pārvaldes un ekonomikas konkurētspējas jomā," sacīja Jūrs.

"Ir arī svarīgi ievērot ES vērtības un pievienoties ES kopējai ārējai un drošības politikai, tostarp sankcijām," uzsvēra Igaunijas ĀM preses sekretārs.

Serbijas ārlietu ministrs Ivica Dačičs pirmdien Serbijas laikrakstā "Danas" publicētā intervijā sacīja, ka Baltijas valstis liek šķēršļus ārējās un drošības politikas sadaļas atvēršanai iestāšanās sarunās ar Serbiju.

Jaunākajā Eiropas Komisijas (EK) progresa ziņojumā par Serbiju, kas publicēts pagājušajā gadā, teikts, ka, salīdzinājumā ar situāciju gadu iepriekš Serbijas pievienošanās ES deklarācijām un ES Padomes lēmumiem līmenis samazinājies no no 65 % līdz 59 %. Igaunijas valdības nostāja ir tāda, ka iestāšanās brīdī kandidātvalstij šim līmenim jābūt 100 %.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!