Pēc neapstiprinātām ziņām, Igaunijas varas iestādes par slepenu informācijas vākšanu tur aizdomās Krievijas vēstniecības Tallinā atašeju un vēl kādu vēstniecības darbinieku. Krievijas un Igaunijas varas iestādes šo informāciju nav apstiprinājušas.
Igaunija trešdien Krievijas varas iestādēm paziņoja, ka 48 stundu laikā uz aizdomu pamata par spiegošanu no valsts tiks izraidīts Krievijas vēstniecības Igaunijā atašejs juridiskajos jautājumos Vladimirs Teļegins, tomēr neviens oficiālais avots šīs ziņas neapstiprināja.

Pēc neapstiprinātām ziņām, Igaunijas varas iestādes ir izteikušas vēlmi, lai šo iemeslu dēļ no valsts izbrauktu arī Krievijas vēstniecības Tallinā darbinieks Jurijs Radčenko.

Krievijas vēstniecības atašejs juridiskajos jautājumos Teļegins, cita starpā, arī konsultējis tos Igaunijā dzīvojošos Krievijas pilsoņus, kuriem bija radušās problēmas ar Igaunijas varas iestādēm par viņu uzturēšanās likumību šajā valstī.

Krievijas Ārlietu ministrija ceturtdien paziņoja, ka, atbildot uz Igaunijas varas iestāžu lēmumu, Maskavas varas iestādes izraida no valsts divus Igaunijas diplomātus.

Pēc oficiāli neapstiprinātām ziņām, viņu vidū ir diplomātiskie darbinieki no pirmā līdz trešā vēstniecības sekretāra līmenim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!