Foto: Sputnik/Scanpix

Igaunijas varas iestādes ceturtdien liegušas iebraukšanu valstī Krievijas televīzijas kanāla NTV filmēšanas grupai, kuru bija uzaicinājusi Tallinas pašvaldība.

"Korespondents Aleksejs Kobilkovs un operators Iļja Kondratjevs tika izsēdināti no autobusa Ivangorodas robežkontroles punktā," liecina NTV mājaslapā publicētais paziņojums. Tajā teikts, ka televīzijas kanāla darbinieki plānojuši doties četru dienu preses braucienā uz Igauniju pēc Tallinas pašvaldības uzaicinājuma.

Kā skaidrojis Igaunijas Policijas un robežapsardzes departamenta pārstāvis, Krievijas žurnālistu dokumentos nav bijis darba vīzas un viņi mēģinājuši iebraukt Igaunijā ar tūristu vīzu.

"Dokumentu pārbaudes laikā atklājās, ka viņu ierašanās īstais mērķis neatbilst tam, kas norādīts vīzā, tādēļ vīzas tika anulētas un atbraucēji nosūtīti atpakaļ uz Krieviju," viņš norādījis.

Žurnālistiem bija paredzēta ekskursija Tallinā, Igaunijas Mākslas muzeja un Igaunijas Nacionālā muzeja apmeklējums, kā arī tikšanās ar Tallinas vicemēru Mihailu Kelvartu.

Krievijas žurnālisti apgalvo, ka braukuši uz Igauniju kā tūristi, bet Igaunijas varas iestāžu pārstāvji neesot viņiem noticējuši.

Kobilkovs NTV mājaslapā raksta, ka konsulāta darbinieks Narvā "paspējis paziņot, ka mēs it kā esot braukuši ar tūristu vīzu, bet gatavojušies Igaunijā strādāt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!