Igaunija piešķīrusi politisko patvērumu Krievijas blogerim Maksimam Jefimovam, pret kuru Krievijā sākta krimināllieta pat "reliģiskā naida kurināšanu" saistībā ar publikāciju par pareizticīgo baznīcu.

Starptautiskā cilvēktiesību organizācija "Agora" aģentūrai "Interfax" paziņoja, ka Jefimovam "bēgļa statuss piešķirts, pamatojoties uz politiskiem motīviem". "Kopā ar statusu blogerim piešķirta arī uzturēšanās atļauja uz trim gadiem," piebilda organizācijas pārstāvis.

"Igaunijas varas iestādes atzina krimināllietu pret mani par politisku, un to, ka mani Krievijā vajā politisko uzskatu un pārliecības dēļ," "Agora" pārstāvis citēja Jefimova teikto.

6.augustā Krievijas un Igaunijas plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka Jefimovs ir vērsies Igaunijas Policijas un robežsardzes departamentā ar lūgumu sniegt viņam pagaidu politisko patvērumu.

Krimināllieta pret Jefimovu no Karēlijas republikas tika sākta, pamatojoties uz izmeklēšanas nodaļas vadītāja 7.martā iesniegto ziņojumu, kurā blogeris tiek turēts aizdomās par "naida vai neiecietības kurināšanu, kā arī personu grupas cieņas graušanu viņu reliģijas dēļ".

Jefimovs arī apgalvo, ka Krievijā viņu divreiz ar varu mēģināja ievietot psihiatriskajā klīnikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!