Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Igaunija piešķīrusi politisko patvērumu Krievijas demokrātijas aktīvistam, kustības "Atvērtā Krievija" Baškortostānas atzara dalībniekam Konstantīnam Čadlinam, kuram Krievijā piespriests desmit gadu cietumsods.

"Pārbaudījušas un iepazinušās ar visiem materiāliem manā pieteikumā uz politisko patvērumu, Igaunijas iestādes secinājušas, ka mans lūgums (..) ir pamatots," sociālajos medijos paziņoja Čadlins, norādot, ka savu uzskatu dēļ viņš Krievijā tiekot vajāts.

Čadlins slepeni pameta Krieviju jau pagājušā gada pavasarī, ziņoja aģentūra "Interfax". Spriežot pēc Čadlina sociālo mediju kontos publiskotās informācijas, kopš pagājušā gada jūlija viņš dzīvo Igaunijā.

Čadlins intervijā "Interfax" atklāja, ka līdz brīdim, kad viņa lūgums pēc patvēruma tika apstiprināts un viņš saņēma uzturēšanās atļauju, viņš Igaunijā dzīvoja patvēruma meklētāju centrā. "Es Krievijā tiku vajāts un (..) tiku notiesāts savu politisko uzskatu dēļ," sacīja aktīvists.

Krievijas tiesa pagājušā gada novembrī aizmuguriski piesprieda Čadlinam desmit gadu cietumsodu par krāpšanu. Taču tiesas dokumentos nav minēti nedz cietušie, nedz liecinieki, ziņoja Krievijas mediji.

Igaunijas Iekšlietu ministrija norādīja, ka saskaņā ar starptautiskiem līgumiem Igaunijas iestādes šādas lietas nekomentē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!