Foto: DELFI

Igaunijas Policijas un robežapsardzības pārvalde (PPA) plāno pastiprināt sadarbību ar augstskolām, kurās tiek uzņemti studenti no valstīm, kas nepieder pie Eiropas Savienības.

"PPA grib, lai sadarbība ar universitātēm kļūtu aktīvāka un efektīvāka," ziņu aģentūrai BNS sacījis Igaunijas policijas priekšnieks Prīts Perkna.

Pēc viņa sacītā, mērķis ir nodrošināt, lai studēt Igaunijā ierodas "gudri cilvēki ar labiem nodomiem, novērst iespējamās problēmas un atklāt gadījumus, kad uzturēšanās atļaujas un vīzas tiek izmantotas ļaunprātīgi.

Perkna arī uzsvēris, ka policija vēlas būt augstskolu sadarbības partnere, nevis soda institūcija.

Izdevums "Postimees" pirmdien rakstīja, ka Igaunijas policijai ir aizdomas, ka vairāki studenti no Bangladešas ļaunprātīgi izmantojuši Igaunijas izdotās uzturēšanās atļaujas, tādēļ visas šīs valsts pilsoņiem izdotās uzturēšanās atļaujas un vīzas tiks no jauna pārbaudītas.

Kā aģentūrai pastāstījusi Policijas un robežapsardzības pārvaldes Migrācijas biroja vadītāja Maige Lepa, policija saņēmusi informāciju, ka vismaz divdesmit studenti no Bangladešas, kam izsniegtas uzturēšanās atļaujas, neapmeklē Igaunijas augstskolas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!