Foto: Reuters/Scanpix
Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida izsludinājusi likumu par Eiropas Padomes (EP) Konvencijas par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu, kas plašāk pazīstama kā Stambulas konvencija, ratificēšanu.

"Vardarbība nav ģimenes iekšējā lieta, bet sabiedrības problēma. Pievienojoties konvencijai, mēs sūtām skaidru un spēcīgu vēstījumu, ka mūsu sabiedrība neakceptē vardarbību pret sievietēm," sacīja prezidente, piebilstot, ka sabiedrībā vispār nevajadzētu būt vardarbībai un cilvēkiem vajadzētu pievērts uzmanību tam, kas notiek viņiem apkārt.

Eiropas Padome konvenciju pieņēma 2011.gada martā Stambulā. Tā ir līdz šim visaptverošākā starptautiskā vienošanās cīņā pret vardarbību ģimenē un vardarbību pret sievietēm.

Dokuments piedāvā ietvaru palīdzības un aizsardzības sniegšanai šādas vardarbības upuriem, kā arī tiecas sekmēt starptautisko sadarbību, lai izskaustu vardarbību ģimenē un vardarbību pret sievietēm.

Igaunija parakstīja konvenciju 2014.gada 2.decembrī. Igaunijas parlaments šogad 20.septembrī pieņēma likumu par konvencijas ratificēšanu.

Latvija parakstīja Stambulas konvenciju 2016.gadā, bet vēl nav to ratificējusi. Savukārt Lietuva konvenciju parakstīja 2013.gadā un arī nav to ratificējusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!