Foto: AFP/Scanpix

Igaunijas valdība trešdien nolēma izdot Ukrainai savu pilsoni Vladimiru Poļakovu, kurš tiek turēts aizdomās par dalību kaujās prokrievisko separātistu pusē pret Ukrainas armiju Donbasā, pavēstīja valdības preses dienests.

Valdības lēmumu vēl var apstrīdēt tiesā.

Jau vēstīts, ka Tallinas apgabaltiesa 10. novembrī atstāja spēkā Harju apriņķa tiesas lēmumu, ka Igaunija Poļakovu var izdot Ukrainai.

Tiesa informēja, ka netika atklāti apstākļi, kas liek domāt, ka lēmums par Poļakova izdošanu tika pieņemts, balstoties uz viņa politiskajiem uzskatiem, nevis noziegumiem, kas minēti lūgumā par izdošanu.

Prokuratūra norādīja, ka tiesa nelēma par aizdomās turētā turētā vainu, bet tikai izvērtēja izdošanas juridisko iespējamību.

Igaunijas Harju apriņķa tiesa 22. septembrī nolēma, ka Igaunija var izdot Ukrainai Poļakovu. Aizstāvības puse pārsūdzēja lēmumu.

35 gadus vecais Poļakovs Ukrainā tiek turēts aizdomās par teroristiskām darbībām. Pēc prokuratūras datiem, Poļakovs no 2014. gada jūnija karojis Luhanskā un tās apkaimē separātistu pusē.

2014. gadā Poļakovs divreiz bijis kaujas darbību rajonā Austrumukrainā. 2015. gada februārī viņu aizturēja Igaunijā pie Krievijas robežas, kad viņš mēģināja iebraukt Krievijā, lai no turienes atkal dotos uz Donbasu.

Pēc aizturēšanas pie Poļakova atrada ieročus un munīciju, ko civiliedzīvotājiem ir aizliegts izmantot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!