Foto: DELFI

IKEA mēbeļu veikalos Beļģijā drošības apsvērumu dēļ ir aizliegta viena no populārākajam izklaidēm - paslēpes, ziņo ārzemju mediji.

Desmitiem tūkstoši apmeklētāju dažādos Beļģijas veikalos pērn ir spēlējuši paslēpes, bet IKEA šogad nolēmusi aizliegt to darīt savos veikalos.

"Mums ir jābūt pārliecinātiem, ka cilvēki mūsu veikalos ir drošībā, bet tas nav viegli, ja mēs pat nezinām, kur viņi ir," portāls "News Sky" citē "IKEA Group" pārstāvi Martinu Smedbergu.

Amsterdamā, Utrehtā un Eindhovenā dažādos veikalos tiek rīkotas paslēpju sacensības, kas ir ļoti populāras. IKEA pērn jūlijā atļāva aizvadīt vienu šādu pasākumu savā veikalā, kas atrodas Vilrīkā. Sacensību rīkotāja Elīze de Rikja portālam "Bloomberg" pastāstīja, ka cilvēki visbiežāk slēpjoties ledusskapjos, zem rotaļlietām, zilajiem IKEA iepirkuma maisiem un zem gultām. "Reizēm ir jautri kļūt bērnišķīgiem, jo IKEA veikali ir kā milzīgas dzīvojamās istabas," viņa saka. "Mēs spēlējām paslēpes visu dienu. Tas bija nogurdinoši, taču jautri."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!