Bataljona "Donbass" komandieris Semens Semenčenko ziņojis, ka Ukrainas bruņotie spēki Ilovajskā atrodas Krievijas karaspēka divkāršā aplenkumā, vēsta aģentūra UNIAN.

Komandieris informējis, ka no vienas puses pie Ilovajskas stāv Krievijas armijas Pleskavas divīzijas pulks, bet pie otras – Kurskas pulks, kas "iedzen zemē tankus". Semenčenko atzīmējis, ka "nekādas palīdzības pagaidām nav".

Trešdien pie Ukrainas prezidenta Petro Porošenko administrācijas noticis pikets, kurā piedalījušies vairāk nekā 1000 iedzīvotāju. Viņi aicinājuši prezidentu palīdzēt Ukrainas karavīriem Ilovajskā.

Pēc tikšanās ar piketētājiem Porošenko paziņojis par papildspēku nosūtīšanu.

Ukrainas drošības dienestu pārstāvji atzīmējuši, ka Ilovajskā aplenkums noticis "liela daudzuma militārās tehnikas iebrukuma dēļ" no Krievijas – kolonna ar tankiem, bruņutransportieriem, reaktīvo mīnmetēju "Grad".

Ukrainas televīzijas kanāls "Espreso" ziņo par iegūto Krievijas armijas T-72 tanku pie Ilovajskas. Zemāk redzamajā video var redzēt tanku un tajā atrastos dokumentus.

Jau ziņots, ka trešdien Ukrainas bruņotie spēki iznīcinājuši 225 Krievijas atbalstītos bruņotos kaujiniekus. Cīņa ar separātiestiem Ilovajskā notiek kopš 18. augusta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!