Krievijas vicepremjers Dmitrijs Rogozins savā "Facebook" lapā publicējis ilustrāciju, kurā redzams, kā izskatīsies "Krievijas nākotnes karavīrs".

Saskaņā ar Rogozina publicēto koncepta ilustrāciju, nākotnes karavīram ir ķivere ar sakaru iekārtu un informācijas apstrādes sistēmu, bruņukomplekts "Permjačka", kas aizsargā ķermeni no atklātas liesmas un šķembām, GPS komunikators.

Tāpat nākotnes karavīram paredzēta iekārta, kas maskē infrasarkano starojumu, AK-12 triecienšautene ar zemstobra granātmetēju un nakts tēmekli. Ekipējuma kopējais svars ir 26 kilogrami, bet izmaksas – 45 tūkstoši dolāru. Vizualizācijā atzīmēts, ka šāds nākotnes karavīra ekipējums esot divas reizes lētāks nekā NATO valstu analogi.

Krievijas žurnālists Filips Kirejevs pievērsis uzmanību tam, ka "Krievijas nākotnes karavīrs" līdzinās nākotnes karavīram no 2012. gada datorspēles "Tom Clancy's Ghost Recon: Future Soldier".

Vienā no spēles publicitātes ilustrācijām attēlots karavīrs, kura poza un ekipējums līdzinās Rogozina izrādītajam konceptam.

Pats Kirejevs tviterī raksta: "Tas, ka Rogozina prezentētais "Krievijas nākotnes karavīrs" līdzinās karavīram no datorspēles, nebiedē. Biedējoši ir tas, ka tēmekļa vietā viņam ir degvīna pudele."

Nākotnes karotāja ekipējumu izstrādā valsts korporācija "Rostec", palīdzīgu roku koncepta izstrādē pielikusi arī franču kompānija "Sagem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!