Foto: AFP/Scanpix

Vairāk nekā 1000 Slovēnijas policistu ceturtdien sapulcējušies uz protestiem Ļubļanā, lai pieprasītu algu palielināšanu un darba apstākļu uzlabošanu, brīdinot, ka nekontrolētās imigrācijas krīze ir pārslogojusi policijas spēkus.

Protestētāji devās gājienā uz parlamenta ēku Ļubļanas centrā, skandējot "zagļi, zagļi" un nesot plakātus, kuros aicināts parūpēties par Slovēnijas drošību.

Gājienu organizēja divas lielākās policijas arodbiedrības, lai palielinātu spiedienu uz valdību, jo sarunas par algu palielināšanu par 35% pēdējās nedēļās nav pavirzījušās uz priekšu.

Slovēnijas premjerministrs Miro Cerars ir vairākkārt kritizējis policijas prasības, paziņojot, ka protestēt bēgļu krīzes laikā esot negods.

Slovēnija ir kļuvusi par galveno tranzīta valsti nelegālajiem imigrantiem ceļā no Grieķijas uz Rietumeiropu cauri Balkāniem.

Kopš oktobra vidus vairāk nekā 300 000 cilvēku, galvenokārt Sīrijas, Irākas un Afganistānas pilsoņi, šķērsojuši Slovēnijas robežu, liecina jaunākie dati.

Imigrantu pieplūdums radījis milzīgu spiedienu uz policijas resursiem, jo nācies pastiprināt drošību uz 670 kilometru garās Šengenas zonas robežas ar Horvātiju.

Lai palīdzētu robežas apsargāšanā, pagājušajā mēnesī no citām Eiropas Savienības (ES) valstīm pēc Cerara lūguma Slovēnijā ieradās aptuveni 180 policistu.

Slovēnija arī uzstādījusi uz robežas 110 kilometrus garu dzeloņstiepļu žogu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!