Foto: AFP/Scanpix/LETA
Indijā divi uzbrucēji izvarojuši 16 gadus vecu meiteni, bet vēlāk viņu sadedzinājuši dzīvu, jo jaunietes vecāki ciema vecākajiem sūdzējušies par varmāku nodarījumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Saistībā ar notikušo austrumu štatā Džhārkhandā policija arestējusi 14 cilvēkus.

Likumsargi skaidro, ka ciema vecākie apsūdzētajiem izvarotājiem likuši veikt 100 vēderpreses vingrinājumus, kā arī samaksāt 50 tūkstošu rūpiju (ap 620 eiro) sodu par savu nodarījumu.

Tas varmākas tik ļoti sadusmojis, ka viņi piekāvuši izvarotās meitenes vecākus, bet viņu meitu sadedzinājuši.

BBC vēsta, ka divi uzbrucēji meiteni iepriekš nolaupīja no viņas mājām, kamēr jaunietes vecāki bijuši kāzās. Vēlāk varmākas jauno sievieti izvarojuši. Kad vecāki par nodarījumu uzzinājuši, viņi devušies pie ciema vecākajiem, lai celtu apsūdzības pret aizdomās turētajiem.

Lai gan ciema vecāko padomei nav juridiska spēka, viņu lēmumiem daudzviet Indijas nomalēs ir liela nozīme nesaskaņu risināšanā, kas palīdz izvairīties no dārgās tiesu sistēmas iesaistes strīdu nokārtošanā.

Indijā 2016. gadā kopumā reģistrēti aptuveni 40 tūkstoši izvarošanas gadījumu. Taču daudzi nodarījumi nemaz nav apzināti, jo upuri baidās ziņot varasiestādēm, skaidro BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!