Kādu pazudušu vīrieti Indonēzijā izdevies atrast jau mirušu tīklainā pitona vēderā, atsaucoties uz policiju, ziņo BBC.

Vīrietis, kas tiek identificēts kā 25 gadus vecais Akbars (daudziem indonēziešiem nav uzvārdu), pazudis netālu no Sulavesi salas Salubiro ciema svētdien pēc tam, kad bija devies ievākt palmu eļļu. Kad viņš nebija atgriezies jau vairāk nekā diennakti, radinieki vērsās pēc palīdzības policijā.

Tiesībsargi vīrieti nav atraduši, bet cieminieki meklēšanas laikā netālu no ģimenei piederošās palmu audzes uzgājuši milzīgu nekustīgu čūsku. Tā šķitusi aizdomīga, un uzšķērsta. Reptiļa vēderā patiešām atrasts pazudušais Akbars, kurš gan bija jau miris.

Tīklainais pitons bijis aptuveni septiņus metrus garš. Šīs čūskas reti uzbrūk cilvēkiem un izvairās uzturēties apdzīvotu vietu tuvumā, taču šādu izmēru sasnieguši rāpuļi dažkārt par upuriem izvēlas bērnus un mājdzīvniekus. Viņi savu lomu sākotnēji nožņaudz un tikai tad norij veselu.

Kopumā tīklainie pitoni tiek uzskatīti par garākajām čūskām pasaulē un var sasniegt desmit metru garumu. Parasti tie izvēlas dzīvot dziļi mežainos apvidos. Vairākos Indonēzijas apgabalos tie tiek uzskatīti par svētiem dzīvniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!