Indonēzijā, Sumatras salas ziemeļos, militārā transporta lidmašīna avarējusi blīvi apdzīvotā Medanas pilsētas daļā, uzkrītot viesnīcai un vairākām dzīvojamajām ēkām, ziņo "The Jakarta Globe". Sākotnēji tika vēstīts, ka bojā gājuši vismaz 30 cilvēki, bet Gaisa spēku pārstāvis atklājis, ka bojāgājušo skaits varētu pārsniegt 113.

Vietējā televīzija ziņo, ka "Hercules" lidmašīna uzkritusi divām ēkām un tūlītēji aizdegusies. Desmit ugunsdzēsēju ekipāžas liesmas apdzēsušas pusstundas laikā.

Lidmašīnā bijuši 12 apkalpes locekļi un tā nogāzusies drīz pēc pacelšanās, ziņo Indonēzijas armijas pārstāvis Fuads Basja. Lidmašīnā atradušies trīs piloti, viens navigators un astoņi tehniķi.

Indonēzijas Gaisa spēku misiju komandieris Agus Dvi Putranto apstiprinājis, ka lidmašīnā papildus apkalpei bijuši arī 62 pasažieri.

Basja apstiprina, ka četrmotoru propelleru militārā lidmašīna "Lockheed C-130 Hercules" nogāzusies tikai divas minūtes pēc pacelšanās no Soevondo militārās lidostas.

A video posted by tri wiratama (@triwiratama) on

Sebuah pesawat TNI jenis Hercules jatuh di Kelurahan Mangga, Padang Bulan, Medan (30/6/2015) siang pic.twitter.com/N7U1haskAk
— Suku Karo (@karobukanbatakk) June 30, 2015

"The Guardian" ziņo, ka viena no ēkām, kurai uzkritusi lidmašīna ir viesnīca, bet pārējās - dzīvojamās ēkas. Fotogrāfijās redzams, ka vismaz viena ēka aviokatastrofā ir sagrauta, bet vēl kāda guvusi ievērojamus bojājumus.

#BREAKING #IndonesianAirForce #C130 reg no. #A1310 crashed departing Medan Polonia otw Tanjung Pinang. pic.twitter.com/Yh0dB3HWV1— Gerry Soejatman (@GerryS) June 30, 2015

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!