Foto: Vida Press

Bijušā Lielbritānijas premjerministra Tonija Blēra vēlēšanu kampaņas stratēģis, padomnieks un vēlāk preses sekretārs Alesters Kempbels ir optimists. Citādi nevar skaidrot viņa degsmi līdzās vadošā intervētāja darbam prestižajā vīriešu žurnālā "GQ", kā arī komunikācijas stratēģiju lekciju lasījumiem visā pasaulē kļūt par vienu no redaktoriem laikrakstā "The New European", kura mērķis ir pārtraukt "Brexit" vai vismaz panākt Lielbritānijas iestāšanos atpakaļ Eiropas Savienībā vēlāk.

Jau šonedēļ, 11. maijā, "ReputationTime 2018" ietvaros viņš pirmo reizi ar lekciju par krīzes menedžmentu digitālajā laikmetā uzstāsies Rīgā.

Kempbels telefoniskā ekspresintervijā portālam "Delfi" skaidro, kāpēc, viņaprāt, ASV prezidenta Donalda Trampa fenomens ir pārejošs, kuriem līderiem vēlas sekot citi un kāpēc tik bīstamās viltus ziņas ilgtermiņā viņu tomēr neuztrauc.

Kāpēc politiķiem nepieciešami padomnieki? Kāda parasti ir viņu ietekme?

Jebkuram nopietnam politiskajam spēlētājam ir nepieciešams padomnieks jeb pavadonis. Ne tāpēc, lai virzītu, bet lai gluži vienkārši palīdzētu, jo neviens nespēj zināt pietiekami daudz un orientēties visos jautājumos, kā arī izsekot visai informācijai, lai noskaidrotu visu jauno. Mēs to redzam arī profesionālajā boksā un golfā, kur šādi palīgi profesionāļiem ir nepieciešami, jo viņi spēj paskatīties no malas un novērtēt, kas tev ir jāzina. Viņi ir kā ceļveži, kuri palīdz sagatavoties gaidāmajiem pasākumiem, palīdz sagatavot runas, tie ir cilvēki, kuriem vari uzticēties. Uzticama komanda ap tevi, kam spēj uzticēties, domāju, ir vienlīdz svarīga gan sportā, gan uzņēmējdarbībā, gan politikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!