Foto: RIA Novosti/Scanpix
Ukrainas Iekšlietu ministrijai ir "nepārprotami" pierādījumi par Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu saistību ar bruņojuma nodošanu Ukrainā karojošajām promaskavisko kaujinieku grupām, atsaucoties uz Ukrainas Iekšlietu ministrijas paziņojumu, vēsta aģentūra UNIAN.

"Iekšlietu ministrija ir saņēmusi nepārprotamus pierādījumus par Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu tiešām darbībām, nododot "Luhanskas Tautas Republikas" un "Doņeckas Tautas Republikas" teroristiem bruņojumu - "Grad" iekārtas, tankus, artilēriju un tamlīdzīgi," trešdien preses konferencē paziņoja iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko.

Šoigu (attēlā līdzās Putinam) kontrolē visas ieroču piegādes un dažādu kaujinieku grupu darbību, norāda Geraščenko.

"Tas saistīts ar to, ka iepriekšējā teroristu vadības sistēma Ukrainā izrādījās neefektīva. Pirms tam vienas teroristu grupas vadīja Federālais drošības dienests (FDD), citas – Krievijas Ģenerālštāba Galvenā izlūkošanas pārvalde," skaidro ministra padomnieks.

Pašlaik Ukrainas dienesti pārbauda informāciju, ka tieši Šoigu akceptējis pretgaisa aizsardzības sistēmas "Buk" nodošanu promaskaviskajiem kaujiniekiem, piebilda Geraščenko.

Ukrainas un ASV izlūkošanas dati liecina, ka ar "Buk" iekārtu pagājušajā nedēļā virs Ukrainas notriekta Malaizijas pasažieru lidmašīna "Boeing 777".

Iekšlietu ministrija vērsīsies pie Ārlietu ministrijas un prezidenta Petro Porošenko ar ierosinājumu liegt valstī iekļūšanu Krievijas amatpersonām un uzņēmējiem, kuri saistīti ar teroristu finansēšanu, paziņoja Geraščenko, norādot, ka tas attiektos arī uz Šoigu.

Tāpat ministrijai esot pierādījumu, ka Krievijas Aizsardzības ministrija apmāca tankistus, kurus pēc tam nosūta uz Ukrainu. Tanku ekipāžu apmācība notiekot Čertkovas un Kamenkas ciemos.

Ukrainas Iekšlietu ministrija pret Šoigu ir ierosinājusi krimināllietu, norāda UNIAN.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!