Foto: Reuters/Scanpix

Irākas ziemeļos masu kapā atrastas vismaz 110 jezīdu minoritātes pārstāvju mirstīgās atliekas, atsaucoties uz amatpersonu paziņojumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Kaps atrasts aptuveni desmit kilometru attālumā uz rietumiem no Sindžāras pilsētas, kura novembrī tika atkarota no teroristiskā grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts"), kas to iekaroja 2014. gada augustā.

Pēc tam, kad "Daesh" pārņēma pilsētu, tika ziņots par jezīdu masu slepkavībām un šīs sektas sieviešu un meiteņu izvarošanām.

Saskaņā ar medija vēstīto, tas ir jau sestais masu kaps, kas atrasts šīs pilsētas tuvumā, vienlaikus tas ir arī vislielākais. Ap kapu izvietoti spridzekļi, tādēļ tas vēl nav izrakts un nav zināms precīzs tur gulošo mirstīgo atlieku skaits. Pašreizējās aplēses veiktas saskaņā ar liecinieku, kuri redzējuši upuru nonāvēšanu, stāstīto.

Pirms nepilnām divām nedēļām tika atrasts kaps, kurā bija aptuveni 80 sieviešu mirstīgās atliekas. Sievietes bijušas vecumā no 40 līdz 80 gadiem – par vecu verdzībai un izvarošanām, skaidrojusi kāda amatpersona.

"Daesh" regulāri veic uzbrukumus jezīdu apdzīvotajām teritorijām. ANO iepriekš paziņoja, ka "Daesh" attieksme pret jezīdiem ir pierādījums, ka grupējums Irākā varētu būt pastrādājis kara noziegumus un genocīdu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!