Irākā notikušas masveida kāzas, kurās salaulājušies 403 pāri. Ceremonijas sponsors ir Irākas prezidents Sadams Huseins, ziņo "Voila". "Masveida kāzas sponsorē prezidents Huseins, un tās personiski uzrauga prezidenta vecākais dēls Udajs, kurš ir Irākas jauniešu savienības biroja prezidents.
Pasākuma mērķis ir palīdzēt jaunajiem cilvēkiem pārvarēt netaisnā embargo sekas," sacīja jauniešu savienības preses sekretārs.

Savienība organizējot pat kāzu tērpus un svinības vienā no prestižākajiem Bagdādes klubiem. Turklāt, jaunlaulātie par velti var trīs dienas nodoties mīlas priekiem pirmās klases viesnīcā.

Kāds jaunlaulātais pastāstīja, ka Irākai noteiktā embargo dēļ kāzu izdevumi ir ievērojami cēlušies, tādēļ viņš jau ilgāku laiku bijis spiests atlikt savas kāzas.

Irākas dināra kurss šobrīd ir aptuveni 1990 dināri pret vienu ASV dolāru, bet pirms embargo viena dināra vērtība bija 3,2 ASV dolāri. Embargo Irākai tika noteikts pēc Bagdādes iebrukuma Kuveitā 1990.gadā.

Parasti masveida kāzas Irākā tiek rīkotas Sadama dzimšanas dienā 28.aprīlī, kā arī 8.augustā, kad tiek atzīmētas Irānas un Irākas kara beigas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!