Foto: EPA/LETA

Irāka no ASV prezidenta Donalda Trampa pirmdien parakstītā rīkojuma par imigrācijas ierobežošanu izslēgta, jo tā veikusi darbības, lai rūpīgāk pārbaudītu potenciālos ceļotājus un sadarbojas ar ASV cīņā pret teroristisko grupējumu "Daesh", atsaucoties uz ASV Valsts departamenta paziņojumu vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Taujāts par to, kurš no abiem iemesliem bijis izšķirošs Irākas izslēgšanai no tā sauktā "musulmaņu lieguma", Valsts departamenta preses pārstāvis Marks Tosners paudis: "Es domāju, ka abi."

Jau ziņots, ka Tramps izslēdzis Irāku no to valstu saraksta, no kurām viņš vēlas aizliegt ieceļošanu. Rīkojums uz 90 dienām liegs ASV iebraukt nu jau vairs tikai sešu valstu – Irānas, Lībijas, Sīrijas, Somālijas, Sudānas un Jemenas – pilsoņiem.

Janvārī Tramps parakstīja rīkojumu, kas liedza iebraukšanu valstī septiņu valstu pilsoņiem, taču tas saskārās ar spēcīgu opozīciju un tika apturēts.

Trampa pirmdien izsludinātais rīkojums vairs neliegdz ieceļot arī tiem desmitiem tūkstošu cilvēku, kuri jau saņēmuši pastāvīgā iedzīvotāja statusu vai arī tā dēvētās zaļās kartes.

Pret sākotnēji izsludināto rīkojumu tika ierosināti vairāki desmiti prasību ASV tiesās, un tā ieviešana tika apturēta, atsaucoties uz konstitucionāli noteikto aizsardzību reliģiskajai brīvībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!