Foto: Kadrs no video

Irākas Aizsardzības ministrija ir publicējusi jaunu video, kurā redzams gaisa trieciens pret "Islāma valsts"(IS) spēkiem Anbaras provincē. Irākas pārstāvji skaidro, ka gaisa spēki devuši triecienu pa teroristiskā grupējuma pozīcijām uz rietumiem no Bagdādes, vēsta ODN. Nav gan norādīts, kad video tapis.

Tiek ziņots, ka Irākas bruņotie spēki nometuši vairāk nekā 300 bumbas uz ēkām, kurās atradušies islāma kaujinieki, tādējādi "attīrot" teritoriju.

Pagājušās diennakts laikā vien džihādistu ieņemtajās Irākas un Sīrijas teritorijās ASV vadītie starptautiskie spēki veikuši 80 gaisa triecienus. ASV janvāra sākumā paziņoja, ka tuvākajā laikā Irākai piegādās 100 raķetes "Hellfire" un vēl papildus desmit izlūklidmašīnas "ScanEagle", lai palīdzētu tās valdībai apkarot sunnītu kaujinieku izraisīto vardarbības uzliesmojumu, kas saistīti ar "Al Qaeda".

Anbarā, kas ir viena no Irākas 18 provincēm, kopš 2003.gada ASV iebrukuma Irākā noticis visvairāk kauju un slepkavību. Jau kopš pērnā gada sākuma IS cenšas pārņemt Anbaras provinces galvaspilsētu Ramādī. Sākotnējo uzbrukumu Irākas armijai izdevās atsist, bet kaujas par to atsākās novembrī.

Ramādī ir stratēģiski svarīga pilsēta, kuras pārņemšana IS ļautu kontrolēt gandrīz visu Anbaras provinci, palielinot IS teritorijas no Bagdādes rietumiem cauri Sīrijai līdz pat Turcijas robežai.

IS ir islāmistu nemiernieku grupējums, kas kontrolē teritoriju Irākā un Sīrijā. Vairāk nekā 60 valstis grupējumu uzskata par teroristisko organizāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!