Foto: AFP/Scanpix

Irākas varasiestādes slēgušas telekanāla "Al Jazeera" Bagdādes biroju, apsūdzot Kataras valsts finansēto raidorganizāciju kūdīšanā uz vardarbību un sektantismu.

Irākas Komunikāciju un mediju komisija nosūtījusi Kataras raidorganizācijai vēstuli, informējot to par 24. marta lēmumu, ar kuru anulēta Bagdādes pārstāvniecības licence un birojs slēgts uz gadu.

Lēmums pieņemts, ņemot vērā raidorganizācijas "pastāvīgos pārkāpumus, kā arī konsekvento medija diskursu, kūdot uz vardarbību un sektantismu". Dohā bāzētā raidorganizācija, kas ir viena no lielākajām reģionā, trešdien taisnojās, ka nav pārkāpusi nekādus noteikumus, nedz novirzījusies no profesionālas un objektīvas notikumu atspoguļošanas.

Irākas varasiestādes vairākkārt pārmetušas "Al Jazeera" pārlieku draudzīgumu pret sunnītu džihādistu grupējumu "Daesh", kā arī naidīgumu pret Irākas šiītiem - valsts iedzīvotāju vairākumu. Irākas līderi arī apsūdz Persijas līča monarhijas, ka tās nedara pietiekami daudz cīņā ar "Daesh" džihādistiem, bet dažos gadījumos ir tiem pat tiešā veidā palīdzējušas.

Irākā daudzi apsūdz Kataru, ka tā apzināti atbalsta sunnītu stingrā kursa grupējumus, šādi cenšoties stāties pretī Irānas un šiītu islāma ietekmes pieaugumam reģionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!