Foto: AFP/Scanpix/LETA

Irākā uzieti 39 indiešu būvnieku mirstīgās atliekas, kurus džihādistu grupējums "Daesh" nolaupīja un nogalināja 2014. gada vasarā, pārņemot savā kontrolē Irākas ziemeļu daļu, raksta BBC.

Līdz šim par pazudušajiem indiešiem bijis zināms vienīgi tas, ka viņi nolaupīti, taču tagad laboratoriski pierādīts, ka kādā masu kapā atrasto cilvēku mirstīgās atliekas pieder viņiem, paziņojusi Indijas ārlietu ministre Šušma Svaradža. Kaps uziets pie Mosulas, un līķi nosūtīti DNS pārbaudei uz Bagdādi.

"Mēs saņēmām informāciju, ka 38 cilvēku DNA paraugi ir sakrituši, bet 39. personas DNA sakritis par 70%," atklājusi ministre. Pērn ministre atteicās nolaupītos pasludināt par mirušiem pirms pietiekamu pierādījumu iegūšanas. Jau tuvākajā laikā islāmistu upuri tiks nogādāti Indijā.

Nogalinātie bijuši viesstrādnieki, kuri strādājuši celtniecībā dažādos būvobjektos Mosulas tuvumā. Kad 2014. gada jūnijā reģionu ieņēma "Daesh", organizēta viņu evakuācija, bet džihādisti pārtvēruši automašīnas ar indiešiem un nolaupījuši viņus. Sākotnēji sagūstīto bijis vēl vairāk, taču daļai, pārsvarā Bangladešas pilsoņiem, izdevies izbēgt.

Lai gan Irākā situācija uzskatāma par nestabilu, vidējais dzīves līmenis tajā ir augstāks nekā daudzās Dienvidāzijas zemēs, un tajā arī patlaban būvobjektos strādā daudz viesstrādnieku no citām zemēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!