Foto: AFP/Scanpix

Irākas kurdu spēki izglābuši 16 gadus vecu meiteni no Zviedrijas, kas tikusi ievilināta džihādistu grupējuma "Daesh" kontrolētās teritorijās, otrdien pavēstīja Irākas Kurdistānas Reģionālās drošības padome.

Kurdu pretterorisma spēki izglābuši meiteni netālu no Mosulas, kas ir galvenais džihādistu grupējuma centrs Irākā. "Kāds "Daesh" biedrs bija viņu ar viltu mudinājis doties uz Sīriju un tad uz Mosulu," teikts padomes paziņojumā.

"Zviedrijas varasiestādes un ģimenes locekļi aicināja Kurdistānas Reģionālo drošības padomi sniegt atbalstu viņas meklēšanā un izglābšanā no "Daesh".

Pusaudze, kas Zviedrijā dzīvojusi Burosas pilsētā, izglābta 17. februārī, teikts paziņojumā.

Kā ziņu aģentūrai AFP pastāstīja kurdu drošības struktūru augsta ranga amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma, operācija notikusi Mosulas pilsētā.

"Operācija tika slepeni īstenota Mosulas centrā. Nebija sadursmju, un arī neviens kaujinieks netika arestēts," sacīja amatpersona, "Zviedrijas varasiestādes atradās ar meiteni pastāvīgā kontaktā un organizēja viņas izglābšanas operāciju sadarbībā ar reģionālajām varasiestādēm."

"Daesh" ir sagrābusi plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur "kalifātu" un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības. Grupējums arī sācis nostiprināties un izplesties Lībijā.

"Daesh" uzņēmusies atbildību par novembrī Parīzē notikušo slaktiņu, kurā tika noslepkavoti 130 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!