Foto: AFP/Scanpix

Irākas likumdevēji pirmdien nobalsoja par aicinājumu valdībai spert atbildes soļus pret ASV un aizliegt ASV pilsoņu ieceļošanu Irākā, ja Vašingtona neatsauks irākiešiem noteikto ieceļošanas aizliegumu, sacīja amatpersonas.

Aicinājums ir atbilde uz ASV prezidenta Donalda Trampa lēmumu aizliegt Irākas, Irānas, Sīrijas, Sudānas, Somālijas, Lībijas un Jemenas pilsoņiem vismaz 90 dienas ieceļot ASV.

Parlaments aicinājis Irākas valdību "atbildēt tādā pat veidā uz amerikāņu lēmumu, ja amerikāņu puse neatsauks savu lēmumu", sacīja parlamenta amatpersona.

"Parlaments ar balsu vairākumu aicināja Irākas valdību un Ārlietu ministriju atbildēt tādā pat veidā," sacīja parlamenta deputāts Hakims az Zamili.

Jau ziņots, ka Tramps piektdien parakstīja rīkojumu, kas paredz pastiprināt iespējamo imigrantu vai bēgļu pārbaudi, lai atstātu "radikālos islāma teroristus ārpus ASV". Saskaņā ar šo rīkojumu visa ASV programma bēgļu izmitināšanai tiek apturēta vismaz uz 120 dienām, kamēr tiks pieņemti jauni stingri bēgļu pārbaudes noteikumi. Sīriešu bēgļu uzņemšana tiek apturēta uz nenoteiktu laiku vai līdz laikam, kad prezidents pats izlems, ka viņi vairs nerada draudus.

Rīkojums arī paredz uz 90 dienām apturēt vīzu izsniegšanu cilvēkiem - gan ceļotājiem, gan imigrantiem - no Irākas, Irānas, Jemenas, Lībijas, Sīrijas, Somālijas un Sudānas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!