Foto: Sputnik/Scanpix

Irānas prezidents Hasans Rohani trešdien, reaģējot uz ASV republikāņu Baltā nama pretendenta Donalda Trampa aicinājumiem neļaut valstī ieceļot musulmaņiem, apsūdzēja Savienotās Valstis, ka tās pašas ir "radījušas terorismu".

"Islāms ir labestības un miera reliģija," valdības sēdē sacīja prezidents. "Diemžēl zināmi cilvēki visā pasaulē apgalvo, ka jāliedz ieceļot musulmaņiem, lai cīnītos ar terorismu."

"Tās ir īpaši dīvainas piezīmes, jo viņi (ASV) paši ir radījuši terorismu (..) ar savu naudu un saviem cilvēkiem, un iesējuši terorisma sēklas šajā reģionā," norādīja Rohani.

ASV republikāņu vadošais Baltā nama kandidāts pirmdien aicināja "pilnībā" bloķēt musulmaņu iebraukšanu Savienotajās Valstīs.

Aizliegumam musulmaņiem iebraukt valstī jāpaliek spēkā tik ilgi, "kamēr mūsu valsts pārstāvji nesapratīs, kas notiek", teikts Trampa kampaņas komandas izplatītajā paziņojumā.

Trampa komanda atsaucas uz aptauju datiem, kas parādot "lielas musulmaņu daļas naidu pret amerikāņiem".

"Mums ir jānoskaidro, no kurienes nāk šis naids," paziņoja Tramps. "Līdz brīdim, kad mēs spēsim noteikt un saprast šo problēmu un bīstamos draudus, ko tā rada, mūsu valsts nedrīkst būt šausminošu uzbrukumu upuris, ko pastrādā cilvēki, kas tic tikai džihādam un kuriem nav nedz saprāta, nedz cieņas pret cilvēka dzīvību."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!