Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas operacionāli taktisko raķešu kompleksu "Iskander" izvietošana Kaļiņingradas apgabalā liecina, ka Maskava turpina savu bezkompromisa uzvedību, uzskata NATO Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā komandieris ģenerālis Salvatore Farina.

"Mēs no savas puses to negribam eskalēt, taču tas vieš satraukumu (..) un liecina, ka Krievija savā uzvedībā konsekventi noliedz kompromisus. Mēs savos plānos to paturēsim prātā," viņš ceturtdien sacījis žurnālistiem Lietuvas Bruņoto spēku Apvienotajā štābā.

Maskava pirms nepilnām divām nedēļām apliecināja, ka Kaļiņingradas apgabalā karaspēka mācību gaitā dislocētas kodollādiņus nestspējīgo raķešu "Iskander" sistēmas. Kā paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrija, tā nav pirmā reize, kad šīs raķetes tur dislocētas, un tas tiks darīts arī nākotnē.

Pēc Farinas teiktā, viņam nav informācijas, ka šie raķešu kompleksi uz Kaļiņingradas apgabalu nogādāti pastāvīgai dislocēšanai.

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite šonedēļ vizītes laikā Somijā izteicās, ka Krievija, dislocējot Kaļiņingradas apgabalā raķetes "Iskander", izrādījusi agresivitāti "ne tikai pret Baltijas valstīm, bet arī pret visām Eiropas galvaspilsētām".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!