Kurdu pešmergas kaujiniekiem sadarbībā ar ASV vadītajiem koalīcijas spēkiem izdevies pārraut saikni starp Irākā un Sīrijā karojušajām "Islāma valsts" (IS) teroristu militārajām vienībām, ziņo raidsabiedrība "Vice".

Ziņots, ka pēdējās nedēļās IS teroristi cietuši zaudējumus vairākās kaujās gan Irākā, gan Sīrijā, taču vienlaikus veikuši arī veiksmīgus uzbrukumus atsevišķām pilsētām abu valstu teritorijās. Vēl šonedēļ aģentūra AFP ziņoja, ka IS kaujinieki ar spridzekļiem pildītās automašīnās uzbruka Irākas karavīru kolonnai un kontrolpunktiem uz rietumiem no galvaspilsētas Bagdādes esošajā Ramādī pilsētā, nogalinot vismaz desmit cilvēku.

ASV vadītās koalīcijas pārstāvji trešdien paziņoja, ka divu nedēļu ilgā operācijā izdevies veiksmīgi "nogriezt" IS apgādes un komunikāciju ceļus starp teroristu Irākas un Sīrijas vienībām, sakaujot pretošanās spēkus Sīrijas Hasekas reģionā Telhamisas pilsētā un tās apkārtnē tuvu Irākas robežai.

Šajā vietā IS kaujiniekiem uzbruka kurdu sauszemes spēki, kurus atbalstīja ASV vadītās koalīcijas uzlidojumi. Līdz ar šī apgādes ceļa zaudēšanu, IS vairs nespēs apgādāt Irākā, tostarp tās otrajā lielākajā pilsētā Mosulā esošās vienības.

Kampaņas laikā no IS atkaroti arī 94 ciemi un iznīcināti IS ieroči un transportlīdzekļi.

Tikmēr citas lielākās kaujas šajās dienās notiek citā Sīrijas Hasekas reģiona daļā, kur IS kaujinieki ar tankiem un citu smago tehniku centušies uzbrukt kurdu kontrolētajai Rasalainas pilsētai pie Turcijas robežas. Savukārt Irākas spēki cenšas ieņemt IS kontrolēto Sadama Huseina dzimto pilsētu Tikrītu uz ziemeļiem no Bagdādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!