Foto: Ekrānšāviņš no video

Teroristu organizācija "Islāma valsts" otrdien izplatīja videoierakstu, kurā redzams, ka zēns izpilda nāvessodu diviem vīriešiem, kuri nosaukti par Krievijas Federālā Drošības dienesta aģentiem, vēsta "Foreign Policy".

Videoierakstā redzams, kā divi vīrieši, kurus stādīja priekšā kā Džambulats Mamajevs un Sergejs Ašimovs, sacījuši, ka strādā Krievijas Federālā Drošības dienesta labā. Viņi nosaukuši savus vārdus un stāstījuši par saviem uzdevumiem Tuvajos Austrumos. 

Vīrietis, kurš sevi dēvēja par Mamajevu, apgalvojis, ka viņa uzdevums bija informācijas vākšana par krievvalodīgo dalībniekiem grupējumā "Islāma valsts", savukārt Ašimovs sacījis, ka viņam vajadzējis nogalināt organizācijas līderi. Saruna videoierakstā notika krievu valodā.

Bruņojusies persona, kas slēpa savu seju, izteica brīdinājumu nākamajiem spiegiem. Pēc tam kāds zēns, kas stāvējis blakus runātājam, nošāvis abus sasietos vīriešus.

Krievijas Federālā Drošības dienesta pārstāvis atteicies komentēt situāciju. Pēc dienesta sniegtās informācijas, grupējumā "Islāma valsts" karo ap 30-50 tūkstoši cilvēku, no kuriem aptuveni viens tūkstotis ir no Krievijas.

Teroristiskā organizācijas "Islāma valsts" pagājušā gada rudenī veica vairākus nāvessodus ASV un Lielbritānijas pilsoņiem. Septembrī nogalināts Lielbritānijas pilsonis Deivids Heinss un ASV žurnālists Stīvens Satlofs, kurš ticis sagūstīts pēc Turcijas robežas šķērsošanas un nokļūšanas Sīrijā 2013. gada augustā. Savukārt pagājušā gada augustā "Islāma valsts" kaujinieki publicējuši videoierakstu ar cita ASV žurnālista Džeimsa Foulija nogalināšanu, kuru sagūstīja 2012. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!