Foto: AP/Scanpix

Aptuveni 1700 Krievijas pilsoņu karo islāmistu kaujinieku rindās Irākā, atsaucoties uz Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) direktora Aleksandra Bortņikova paziņojumu, vēsta aģentūra "TASS".

Krievijas pilsoņu skaits Irākas kaujinieku rindās ir gandrīz dubultojies, salīdzinot ar 800 karotājiem pērn, Bortņikovs paziņoja Vašingtonā, kur no 18. līdz 19. februārim notika samits, kas veltīts vardarbīgā ekstrēmisma apkarošanas jautājumiem.

FDD vadītājs pauda bažas par pieaugošo krievu džihādistu skaitu un viņu iespējamo atgriešanos Krievijā. Tikmēr Irākā un Sīrijā notiekošo Bortņikovs raksturoja kā "reliģisku konfliktu".

"Musulmaņi karo pret musulmaņiem un nogalina musulmaņus," viņš uzsver.

Drošības jautājumiem veltītajā konferencē Vašingtonā bija pārstāvētas 65 valstis un desmit starptautiskās organizācijas, tai skaitā ANO, Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO) un Arābu valstu līga, norāda "TASS".

Vēstīts, ka Irākā un Sīrijā pagājušajā gadā plašas teritorijas pārņēmis sunnītu islāmistu grupējums "Islāma valsts", kurš šokējis pasauli ar savām publiskajām slepkavībām un brutalitāti. Daudzām valstīm bažas rada savu pilsoņu pievienošanās grupējumam. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!