Foto: AFP/Scanpix

Itālija vēlas saglabāt atvērtus komunikāciju kanālus ar Maskavu, neskatoties uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, piektdien paziņojis Itālijas ārlietu ministrs Paolo Džentiloni.

"Domāju, visi zinām, ka pēc Ukrainas krīzes attiecības starp Eiropu un Krieviju ir dabūjušas triecienu," Romā kopīgā preses konferencē ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu paziņoja Džentiloni.

Bet mēs arī zinām, ka šodien nepieciešams ne tikai saglabāt dialogu, bet arī pastiprināt sadarbību cīņai pret terorismu, viņš piebilda.

Itālija trešdien aicināja Eiropas Savienības (ES) valstis atlikt lēmuma pieņemšanu par Krievijai noteikto sankciju pagarināšanu.

Tika cerēts, ka 28 dalībvalstu vēstnieki sanāksmē trešdien bez debatēm vienosies pagarināt uz sešiem mēnešiem Krievijai noteiktās sankcijas.

Tomēr apstākļos, kad Rietumiem jārēķinās ar Maskavas palīdzību Sīrijas konflikta atrisināšanā, Roma norādīja, ka lēmums būtu jāpieņem ES līderiem, kas nākamo ceturtdien un piektdien tiksies samitā Briselē.

"Itālija ir Krievijas otrais lielākais tirdzniecības partneris ES, un, neskatoties uz problemātisko ekonomisko vidi un sankciju sekām, uzņēmumi un itāļu investori vēl arvien ir Krievijas tirgū," norādīja Džentiloni.

Bankas "Intesa Sanpaolo" pētījumā martā tika secināts, ka sankcijas pret Krieviju un Maskavas noteiktās pretsankcijas novedušas pie Itālijas eksporta samazināšanās par 1,2 miljardiem eiro 2014. gadā un pat vēl vairāk šogad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!