Foto: AFP/Scanpix

ASV prezidenta Donalda Trampa meita Ivanka sestdien vairākkārt sēdusies pie G20 līderu galda tēva vietā, kamēr prezidents devies uz individuālajām pārrunām ar citu valstu līderiem, vēsta medijs "Bloomberg".

Vācijas pilsētā Hamburgā notiekošajā G20 samitā Ivanka sēdusies pie līderu galda starp Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu un Lielbritānijas premjerministri Terēzu Meju. "Bloomberg" ziņo, ka Ivanka savu tēvu šādi aizvietojusi vismaz divas reizes un sarunās nav iesaistījusies.

Sarunās tobrīd šķetināti jautājumi par migrāciju un veselību Āfrikā. G20 līderi drīkst sarunu istabā ievest savus pārstāvjus. Arī sestdienas sarunās šie pārstāvji vairākkārt aizstājuši valstu līderus pie galda, atzīmē "Bloomberg". Taču Ivanka bez atalgojuma strādā Trampa administrācijā par padomnieci. Līdz ar to šis solis izpludina līniju starp ģimeni un formālo biznesu.

Preses konferencē Vācijas kanclere Angela Merkele pauda, ka katra delegācija pati izvēlās, kas sēžas pie sarunu galda līderu prombūtnes laikā.

"Esmu ļoti lepns par savu meitu Ivanku, tāds esmu jau kopš pašas pirmās dienas. No pašas pirmās dienas," teica Donalds Tramps. "Ja viņa nebūtu mana meita, viņai klātos daudz vieglāk. Iespējams, tā ir vienīgā sliktā lieta, kas viņai ir."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!