Foto: AFP/Scanpix
ASV flotes gaisa vienība no neapdzīvotas salas Klusajā okeānā izglābusi divus cilvēkus, kuri uzmanības piesaistei smiltīs bija izveidojuši lielu uzrakstu "SOS", vēsta izdevums "The Guardian".

Pāris uz neapdzīvotās Mikronēzijas austrumu daļā esošās Fadžū salas bija pavadījis aptuveni nedēļu, kad viņus pludmalē pamanīja ASV flotes lidmašīna, kas veikusi meklēšanas darbus. Glābēji turp bija devušies pēc tam, kad saņēmuši ziņas, ka kāds uz salas uzmanības pievēršanai izmanto kabatas lukturīti.

"Linusa un Sapinas Džeku meklēšanas un glābšanas operācija ir veiksmīgi pabeigta," savā "Facebook" lapā ierakstījusi ASV vēstniecība Kolonjā, Mikronēzijā. "Tā kā sala varbūtēji bija neapdzīvota un, zinot, ka [viņiem] laivā bija kabatas lukturītis, mēs novirzījām meklēšanas lidaparātu lidojumam pār šo salu."

Pāris 17. augustā 16 pēdu (aptuveni 4,88 metru) garā laivā devās no Veno uz Tamatam salu, kurā viņiem vajadzēja ierasties nākamajā dienā, taču, kad tas nenotika, sākta viņu meklēšana.

Saskaņā ar krasta apsardzes sniegto informāciju nedēļu ilgajā meklēšanā bija iesaistīti 15 kuģi un divas lidmašīnas, pārbaudot gandrīz 16 600 kvadrātjūdzes (43 000 kvadrātkilometru).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!