Austrālijā par ziedotāju naudas izkrāpšanu 55 tūkstošu Austrālijas dolāru (34 tūkstoši eiro) apmērā apsūdzēta kāda sieviete, kura izlikusies par vēža slimnieci, vēsta raidsabiedrība BBC.

27 gadus vecā Lūcija Vīlanda sociālajos tīklos publicēja fotogrāfijas, kurās it kā redzama saņemam medicīnisko palīdzību olnīcas vēža ārstēšanai. Sieviete izveidoja kontu ziedojumu vietnē "GoFundMe", lūdzot cilvēkus palīdzēt viņas cīņā ar smago slimību.

Sieviete savā "Instagram" kontā publicējusi attēlus, kur redzama ar skābekļa masku, nodzītiem matiem, staigājam ar palīgrīkiem un ievadām vēnā medikamentus.

"Spēku izsīkums kļūst par problēmu," kādā ierakstā informē sieviete. "Kā vienmēr esmu ļoti pateicīga par ikkatra sniegto atbalstu," teikts kādā citā ierakstā.

Nav skaidrs, vai Vīlandas draugs, kurš redzams dažos attēlos kopā ar viņu, zina par krāpšanu, tāpat netiek atklāts, vai sieviete nesirgst ar kādu citu kaiti.

Policija lietai pievērsusi uzmanību un sākusi izmeklēšanu, kad no iedzīvotājiem saņemtas ziņas par nesakritībām viņas stāstā. Vīlanda pagaidām atbrīvota pret drošības naudu un tiesā viņai nākamreiz jāierodas decembrī.

"Īstie upuri ir cilvēki, kas dzirdēja šos stāstus un mēģināja palīdzēt," žurnālistiem pastāstīja Kvīnslendas policijas izmeklētājs Kriss Lavsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!