Foto: Reuters/Scanpix

Izmeklētāji izskata visas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavības versijas, sestdien paziņoja Maskavas Galvenās izmeklēšanas pārvaldes pārstāvis.

Tiesībsargājošās iestādēs uzskata, ka Ņemcova slepkavība bijusi rūpīgi plānota, tai gatavojušies iepriekš. Viena no versijām ir, ka tā bijusi pasūtījuma slepkavība.

Kā pavēstīja Ņemcova palīdze Jaroslavļas pilsētas domē Olga Barhina, Ņemcovam pirms vairākiem mēnešiem draudēts sociālajos tīklos.

"Borisam Jefremovičam pienāca draudi caur sociālajiem tīkliem. Par vienu tādu epizodi tika uzrakstīts iesniegums policijā. Tas bija 2014.gada beigās, varbūt rudens beigās," sacīja Barhina.

Kā ziņots, Ņemcovs ar vairākiem šāvieniem tika noslepkavots piektdienas vakarā Maskavas centrā.

Izmeklētājiem izdevies noskaidrot Ņemcova pēdējo maršrutu, paziņoja avots Maskavas tiesībsargājošās iestādes.

"Ņemcova maršruts ir noskaidrots. Viņš un viņa pavadone pavakariņoja vienā no Galvenā universālveikala restorāniem un pēc tam devās pastaigāties. Acīmredzot viņiem sekoja no Galvenā universālveikala, viens no līdzdalībniekiem ziņoja slepkavām, kur dodas Ņemcovs," sacīja avots.

"Politiķis ar meiteni pāri Sarkanajam laukumam devās uz Vasiļeva nogāzi, pēc tam uzgāja uz Lielā Moskvoreckas tilta un devās Bolotnaja laukuma virzienā. Pēc 200 metriem viņiem līdzās piebrauca automašīna, no kurienes uz Ņemcovu tika šauts tiešā tēmējumā, pēc kā mašīna uzreiz aizbēgusi. Meitene nav cietusi," sacīja avots.

Slepkavības vietā atrastas sešas patronas, Ņemcovam trāpīts četras reizes, viņu nāvējoši ievainojot.

Kā pastāstīja Ņemcova līdzbiedrs Mihails Kasjanovs, viņam nav nekādu versiju par notikušo. "Es esmu šokā, par kaut kādiem draudiem vai sekošanu Ņemcovs man nebija teicis," sacīja Kasjanovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!