Foto: AFP/Scanpix

Francijas Alpu kalnos avarējušās "Germanwings" katastrofas vietā pārtraukti izmeklēšanas darbi, informē CNN.

Kā ziņo izmeklētāji, no sākuma bija grūti noteikt, cik ilgi izmeklētājiem būs jāturpina darbs, jo nācās strādāt problemātiskā, kalnainā apvidū.

"To, lai neviens nenokļūst katastrofas vietā, nodrošināja tikai viena privātā apsardzes firma," stāsta Francijas Žandarmērijas kapteinis Īvs Nafrešu.

Galvenais izmeklētāju komandas mērķis, strādājot notikuma vietā, bija atrast tā dēvētās "melnās kastes".

Pirmā lidmašīnas “melnā kaste” – balss ierakstītājs – tika atrasts uzreiz pēc katastrofas 24. martā, otrā - 2. aprīlī. Tajās esošā informācija ļāva izmeklētājiem secināt, ka lidmašīnu, iespējams, apzināti kalnā ietriecis gaisa kuģa otrais pilots Andreass Lubics.

Visticamākais scenārijs notikušajam pēc izmeklētāju domām varētu būt tāds - gaisa kuģa kapteinis gājis uz tualeti, palūdzot vadību pārņemt otrajam pilotam, bet viņš, visticamāk, labprātīgi samazinājis lidmašīnas augstumu. Pēcāk dzirdams, kā pilots klauvē, bet no kabīnes viņam neviens neatbild. Dzirdams, kā viņš gan klauvē, gan mēģina uzlauzt durvis, taču neveiksmīgi.

Avarējusī lidmašīna bija ceļā no Spānijas pilsētas Barselonas uz Vācijas pilsētu Diseldorfu, bet tā nogāzusies starp Barselonetes un Diņas pilsētām Francijas dienvidaustrumos. Lidmašīna pulksten 10.47 (pulksten 11.47 pēc Latvijas laika) raidījusi trauksmes signālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!