Foto: AFP/Scanpix

Izraēla aizturējusi ANO darbinieku par "materiālas palīdzības" sniegšanu islāmistu grupējumam "Hamas", otrdien paziņojusi valdība.

Inženieris Vahīds Boršs, kurš strādā ANO Attīstības programmā (UNDP) kopš 2003. gada, tika aizturēts 16. jūlijā un otrdien viņam tika izvirzītas apsūdzības Izraēlas civilajā tiesā, paziņoja valdība.

Viņš ir otrais palīdzības organizācijas dalībnieks, kas Izraēlā pēdējās nedēļās apsūdzēts par palīdzības sniegšanu "Hamas".

Valdības paziņojumā teikts, ka 38 gadus veco Boršu, kurš dzimis Gazas joslas ziemeļos, savervējis augsta ranga "Hamas" loceklis, lai, strādājot UNDP, viņš palīdzētu "Hamas" militārajiem mērķiem.

Paziņojumā teikts, ka Boršs ir atzinies vairākos apsūdzības punktos, tostarp, ka palīdzējis Gazas joslā par UNDP līdzekļiem būvēt molu, ko vēlāk izmantojuši "Hamas" flotes spēki.

Valdības paziņojumā norādīts, ka šīs apsūdzības labi raksturo to, kā "Hamas" izmanto starptautisko palīdzības organizāciju avotus uz Gazas joslas civilo iedzīvotāju rēķina.

Jau vēstīts, ka Izraēla ceturtdien izvirzīja oficiālas apsūdzības starptautiskās nevalstiskās organizācijas "World Vision International" ("Pasaules vīzija") Gazas nodaļas vadītājam Muhamedam Halabi par miljoniem dolāru lielu ārvalstu ziedojumu nodošanu "Hamas" rokās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!