Foto: Reuters/Scanpix

Izraēlas armijas aviācija ceturtdien ar bumbu un raķešu triecienu Gazas sektoram atbildēja uz uzbrukumu Izraēlas pilsoņiem valsts dienvidos, ziņo BBC.

Pēc palestīniešu avotu sniegtajām ziņām, Izraēlas aviācijas uzlidojumos gājuši bojā vismaz seši cilvēki.

Iepriekš Izraēlas aizsardzības ministrs Ehuds Baraks paziņojis, ka Izraēla ar visu spēku atbildēs uz uzbrukumiem autobusiem un automašīnām Ejlatas rajonā. Izraēlas varas iestādes paziņojušas, ka šos uzbrukumus sarīkojuši ekstrēmisti no Gazas sektora, bet sektoru kontrolējošā organizācija "Hamas" noliedz savu līdzdalību terora aktos.

Savukārt Palestīnas Tautas pretošanās komiteja, kas darbojas Gazas sektorā neatkarīgi no "Hamas", paziņojusi, ka Izraēlas armijas uzlidojumos gājuši bojā tās līderis Kamals al Neirabs un četri kaujinieki, vēsta "Reuters".

Komitejas kaujinieku "Saladīna brigāde" sola atbildēt Izraēlai par sava komandiera nāvi. "Paies neilgs laiks, un mēs obligāti atbildēsim par mūsu līderu bojāeju," grupējuma oficiālā pārstāvja Abu Mudžaheda teikto citē "RIA Novosti".

Satraukumu par notikumiem jau paudis ANO ģenerālsekretārs Bans Gimuns, iebilstot pret Izraēlas un palestīniešu konflikta eskalāciju.

Jau ziņots, ka Izraēlas dienvidos pie robežas ar Ēģipti ceturtdien notikuši vairāki teroristu uzbrukumi, kuros nogalināti seši un ievainojumus guvuši 25 cilvēki. Sākumā kaujinieki ar rokas ložmetējiem apšaudījuši pasažieru autobusu, gājis bojā viens no pasažieriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!