Foto: AP/Scanpix
Izraēla veikusi gaisa triecienus Gazas joslā valdošā grupējuma "Hamas" galvenajai mītnei, sestdien paziņoja "Hamas", bet aculiecinieki vēstīja, ka ēka ir praktiski nopostīta.

Uz "Hamas"galveno mītni tika raidīti četri gaisa triecieni, un ["Hamas"] valdība uzsver, ka tā paliek pie savām pozīcijām un saviem cilvēkiem," teikts grupējuma izplatītajā paziņojumā.

Arī Izraēlas armija apstiprināja, ka tika veikti uzlidojumi "Hamas" galvenajai mītnei, piebilstot, ka sešu stundu laikā veikti uzlidojumi 85 mērķiem.

Citā gaisa triecienā "Hamas" amatpersonas mājai Gazas ziemeļos esošajā Džabalijas bēgļu nometnei ievainoto vismaz 35 cilvēki, informēja vietējās veselības nozares amatpersonas.

Palestīnieši piektdien raķetes raidīja gan uz Jeruzalemi, gan Telavivu, mērķējot uz Izraēlas politisko un komerciālo galvaspilsētu.

Savukārt Izraēlas armija paziņoja, ka ir iesaukusi 75 tūkstošus rezervistu, tādējādi paužot gatavību arī karam uz zemes.

Izraēlas armija ir norobežojusi visus galvenos ceļus Gazas joslas robežas tuvumā, pasludinot teritoriju par slēgtu militāro zonu. Aculiecinieki vēstīja, ka teritorijā pārvietojās tanki un ieradās arvien jauni rezervisti.

ASV prezidents Baraks Obama telefonsarunā ar Izraēlas premjerministru Benjaminu Natanjahu pauda ASV atbalstu Izraēlas tiesībām savi aizstāvēt. Gaidāms, ka ANO ģenerālsekretārs Bans Kimūns tuvākajās dienās apmeklēs Gazas kara reģionu, lai mēģinātu panākt pamieru starp Izraēlu un "Hamas".

Kopš trešdienas starp Izraēlu un Gazas sektoru notiek raķešu apšaudes. Izraēlas trešdien sāktajos uzlidojumos Gazas joslā ir nogalināti vismaz 30 palestīnieši, tai skaitā vairāki bērni, un vēl 280 ievainoti, savukārt Izraēlas apšaudē ar raķetēm no Gazas joslas nogalināti trīs izraēlieši, bet 16 ir ievainoti. Konflikta saasinājumu trešdien izraisīja Izraēlas trieciens, kurā Gazas joslā tika nogalināts "Hamas" ilitārā spārna vadītājs Ahmeds Saīds Halils al Džabari.

Raķete, ko no Gazas joslas piektdien bija raidījuši palestīnieši, nokrita ebreju apmetnē pie Jeruzalemes, taču tā nav nodarījusi postījumus un neviens nav cietis, paziņoja Izraēlas armija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!