Foto: AFP/Scanpix/LETA

Izraēlas aizsardzības ministrs Avigdors Libermans ir paziņojis par atkāpšanos no amata, protestējot pret valdības lēmumu noslēgt pamieru ar Gazas joslas palestīniešu kustību "Hamas", vēsta raidsabiedrība BBC.

Ministrs šo valdības soli uzskata par "padošanos terorismam". Viņš kritizē arī mēģinājumus ar "Hamas" noslēgt ilgtermiņa miera līgumu.

Pirmdien un otrdien palestīniešu kaujinieki pret Izraēlu raidīja 460 raķetes, savukārt Izraēla atbildēja ar 160 mērķu bombardēšanu Gazā.

Vardarbība, kas prasījusi astoņas dzīvības, sākās pēc tam, kad svētdien nāca klajā ziņas par Izraēlas speciālo spēku slepenu operāciju Gazā. Bojāgājušie ir septiņi palestīniešu kaujinieki un viens Izraēlas karavīrs.

Otrdienas pēcpusdienā Gazā dominējošā "Hamas" un citas palestīniešu kaujinieku grupas paziņoja, ka ir pieņēmušas ar Ēģiptes starpniecību panākto pamiera vienošanos, un ievēros to, ja arī Izraēla tā rīkosies.

Izraēlas valdība sākumā paziņoja tikai to, ka armijai dots rīkojums turpināt operāciju, bet Libermans un vēl viens ministrs apstiprināja, ka valdība piekritusi pamieram, ko viņi neatbalsta, skaidro BBC.

Trešdien raķešu apdraudētajā Izraēlas dienvidu daļā skolas un uzņēmumi ir atsākuši raķešu draudu dēļ apturēto darbu. Izraēlas armija paziņojusi, ka ir sašāvusi un aizturējusi ar granātām bruņotu palestīnieti, kurš mēģinājis bojāt Izraēlas-Gazas robežas žogu.

Savukārt desmitiem Izraēlas pierobežas iedzīvotāji ir bloķējuši ceļus, apsūdzot Izraēlas valdību bezdarbībā attiecībā uz iedzīvotājiem radītajiem palestīniešu raķešu draudiem.

Premjerministrs Benjamins Netanjahu pamiera vienošanos aizstāvēja.

Tikmēr Gazas joslā uguns pārtraukšana tiek svinēta un pasniegta kā "Hamas" uzvara. "Pretošanās ir aizsargājusi sevi un aizsargājusi savus cilvēkus pret Izraēlas agresiju," paziņoja viens no palestīniešu kaujinieku līderiem Ismails Hanija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!