Foto: Wikipedia

Nacistiskās Vācijas propagandas ministra Jozefa Gebelsa vēstules un studiju laika pieraksti ir izlikti pārošanai izsoļu namā "Alexander Historical Auctions" ASV, vēsta laikraksts "The Telegraph".

Izsole notiks ceturtdien 27. septembrī Konektikutas štatā ASV.
Aptuveni 1000 lapu lielajā kolekcijā ietilpst Gebelsa diplomdarbs, skolas sacerējumi, viņa dzeja un daudz vēstuļu no ģimenes locekļiem, draugiem un draudzenēm.

Dokumenti aptver gadus, kad veidojās Gebelsa personība, kurš kļuva par otro cilvēku reihā un strādāja, lai cilvēki Vācijā sekotu Hitleram, norāda izsoļu nama pārstāvis Bils Panagopuloss. Dokumenti parāda, kā pietiekami vienkāršais, kautrīgais un romantiskais students kļuva tik radikāls, uzskata Panagopuloss.

Katrs, kurš apskatīs šo kolekciju, varēs sajust to, kas "notika Gebelsa galvā", uzskata izsoļu nama pārstāvis. "Ja kāds sagribēs parakties šī cilvēka domās, kurš izauga traks, tad (tur) ir daudz informācijas," stāsta Panagopuloss.

Jozefs Gebelss no 1933. līdz 1945. gadam bija Trešā reiha Propagandas ministrs. Gebelss un viņa sieva, pirms tam noindējot savus sešus bērnus, izdarīja pašnāvību 1945. gada pirmajā maijā, dienu pēc tam, kad sevi bija nogalinājis Nacistiskās Vācijas līderis Ādolfs Hitlers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!