Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas karavīri izmantos ieročus, ja Krievijas armija sāks militāras darbības, paziņojis Ukrainas vicepremjers Vitālijs Jarema laikrakstam "Pravda". Tomēr viņš pauž pārliecību, ka Kijeva un Maskava spēs panākt vienošanos sarunu gaitā.

"Ja viņi sāks militāras darbības, mēs pretosimies atbilstoši tam draudu līmenim, kas pastāvēs Ukrainas pilsoņiem. Ja pret mums izmantos militārus ieročus, tad arī mēs izmantosim militārus ieročus. Kādā veidā – es nevēlos apspriest šo jautājumu, tas skar taktiku un attiecas uz armijas un specdienestu kompetenci," viņš skaidro.

Par Krimas referendumu viņš teic – tas ir Krievijas diriģēts un tajā jau zināms rezultāts. "T70-80% Krimas iedzīvotāju nobalsojuši par Krimas nodalīšanu no Ukrainas un pievienošanos Krievijai. Šis rādītājs jau uzrakstīts Maskavā. Kas attiecas uz militārām darbībām Krimas teritorijā, tad cerēsim, ka provokācijas nebeigsies ar cilvēku upuriem un ieroču pielietošanu. Tomēr, ja pret Ukrainas karavīriem tiks izmantoti ieroči, viņi aizstāvēsies. Mēs īstenosim operāciju to cilvēku glābšanai, kas atrodas Krimā un kam nepieciešama aizsardzība," norāda vicepremjers.

Svētdien, 16.martā, Krimā norit referendums par šīs Ukrainas teritorijas pievienošanos Krievijai. Referendumu par neleģitīmu atzinusi gan Ukraina, gan vairums rietumvalstu.

Tā priekšvakarā pirmo reizi Krievijas armija iegājusi Ukrainas teritorijā ārpus okupētās Krimas pussalas. Krimā joprojām vairākos Ukrainas militāros objektos ielenkumā atrodas Ukrainas armijas karavīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!